-Toni Miettinen, Hallituksen jäsen-

Olen Toni Miettinen, asun Etelä-Posiolla Sirniön kylässä puolisoni ja eläintemme kanssa. Olen WolfDogs ry:n hallituksen jäsen, sihteeri ja webmaster eli siis joka paikan höylä. En nyt muista, milloin liityin jäseneksi, mutta olisiko about vuonna 2014 tai 2015, vuosia sitten kuitenkin. Lähipiirissämme tai perheessämme on aina ollut koiria, jotka ovat olleet aina parhaimpia kavereitani, joiden kanssa touhusin. Opin tätä myötä tuntemaan koiria enemmän, jota en ehkä vielä silloin pienenä käsittänyt, mutta tälleen vanhemmiten siitä on kyllä ollut todella paljon hyötyä. En nyt sanoisi, että tunnen koirien jokaisen eleen ja liikkeen yms., mutta tunnistan niitä paljon, ja samalla joka päivä opin uutta oman laumani kanssa. Meillä on ollut perheessä, niin perhoskoiraa, lapinkoiraa, porokoiraa, chow chowta, karjalankarhukoiraa kuin saksanpaimenkoiraa, joiden kanssa touhusin ja temmelsin pitkin Meri-Lapin perukoita.

Ensimmäinen saarlooswolfhond tuli talouteen vuoden 2012 lopussa. Toinen tuli 2013 jouluna ja kolmas puoli vuotta myöhemmin. Nyt ei mahdu enää yhden käden sormin laskemaan kaikkia rodun edustajia, jotka tontilta löytyy. Harrastan niiden kanssa näyttelyissä käymistä ympäri Eurooppaa sekä vaeltamista.

Kennelnimeni on Wolfinity’s ja sen sain vuonna 2014. Ensimmäinen swh-pentue syntyi vuonna 2017.

Tontiltamme löytyy myös siperianhuskyjä +10, joiden kanssa harrastan sekä näyttelyitä että valjakointia. Olen ollut siperianhuskyn rotujärjestön (SHS) hallituksessa vuodesta 2015 asti ja vuonna 2020 minut valittiin varapuheenjohtajaksi ja tänä vuonna minut valittiin puheenjohtajaksi. Toimin samalla myös SHS:n kilpailu- ja koetoimikunnan puheenjohtajana ja webmasterina. Olen myös Arktiset vetokoirat ry:n hallituksen jäsenenä viime vuodesta lähtien.

Meiltä löytyy myös kissoja, kanoja ja kukkoja, lampaita ja vuohia.

Minulla on oikeudet toimia näyttelyissä kehäsihteerinä, rekikoirien kilpailukokeissa ja rekikoirien käyttökokeissa koetoimitsijana ja minulla on myös ylituomarin oikeudet rekikoirien kilpailukokeissa. Olen käynyt kasvattajakurssin vuonna 2013 ja kasvattajan jatkokurssin kävin vuonna 2014.

Voisin sanoa olevani aika kansainvälinen, koska olen koiraharrastuksen myötä saanut uusia kavereita ympäri maapalloa ja aika monet olen nähnyt livenä, enkä vain sosiaalisessa mediassa.

En välitä hirveästi koirien titteleistä, varsinkaan jalostusta ajatellen vaan perehdyn enemmän terveyteen ja geneettiseen monimuotoisuuteen sekä fenotyyppiin.

Pyrin aktiivisesti opiskelemaan harrastamistani roduista kuten sukuja yms. Mikäli minuun törmää, niin saa tulla juttelemaan. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymykseen niin hyvin kuin vain osaan vastata ja mikäli en osaa johonkin vastata, niin osoitan oikean suunnan vastauksen saamiseksi.

-Toni

Leia, minä ja C.I.B. POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA PMV-15 HeW-16 V-16 BALTV-17 DKV-17 DEV-17 Mascot Millenium Forest Aglaran II Crystal Of Eternity ”Hiro”

© 2024

Theme by Anders Norén