-Titta Mahonen, Varapuheenjohtaja-

Hei, olen Titta Mahonen WolfDogs ry:n varapuheenjohtaja. Olen ollut mukana yhdistyksessä sen perustamisesta lähtien. Toimin myös Suomen VEO ry:ssä puheenjohtajana sekä jalostustoimikunnan puheenjohtajana. Olen ollut SPKL ( Suomen palveluskoiraliitto ) jalostustoimikunnassa Suomen VEO ry:n edustajana jo useamman vuoden.

Koiraharrastukseni on alkanut jo lapsuudenkodissa jossa vanhempani kasvattivat koiria. Ensimmäisen oman koirani sain 1995 kotona syntyneestä pentueesta, se oli rodultaan kiharakarvainennoutaja. Ensimmäinen saarlooswolfhond muutti taloon 2005. Meillä on syntynyt yksi Saarlooswolfhond pentue 2008. Československý vlčiak tuli tutummaksi vähän myöhemmin ensimmäisen muuttaessa meille 2009 ja Československý vlčiakeja on ollut siitä lähtien aina. Československý vlčiak on se oma rotu joka vei sydämen. Myöhemmin vielä löytyi toinen oma rotu, Itäeuroopanpaimenkoira, jota olin tuomassa Suomeen ja jota kasvatan nimellä Karelian Guard. Pentueita on ollut kaikkiaan 4 ja ne ovat syntyneet vuosina 2012, 2015 sekä 2021.

Olen kehittänyt itseäni paljon kiertämällä koulutuksia, luentoja ja seminaareja koirien käyttäytymiseen, terveyteen, ulkomuotoon, koulutukseen, jalostukseen kuin myös käyttötarkoituksiin liittyen. EVIRAN eläinsuojeluvalvojan koulutuksen kävin vuonna 2010.

Koiria on kertynyt omaan omistukseen sieltä teiniajoista tähän päivään reilu 30 ja eri rotujakin 10 kääpiökoirista laumanvartijoihin ja pihaa onkin asuttanut jo kauan koiralauma, koska lähes jokainen koira, jonka olen ottanut on ollut loppuun asti paria poikkeusta lukuunottamatta. Kasvatus on omassa koiranpidossa toissijaista, mutta kuitenkin mielenkiintoista.

WolfDogs ry kustansi jalostustoimikunnalleen Kennelliiton jalostusneuvojan peruskurssin 2013, sekä jalostusneuvojien jatkokurssin 2015. Siitä lähtien olen säännöllisesti kehittänyt itseäni jalostusasioissa, sekä pitänyt tietojani ajan tasalla. Kurssit olivat mielenkiintoisia joten kävin vielä jalostusneuvojien jatkon 2016 ja SKL syventävän jalostuskurssin 2018 ja 2019 sekä WolfDogs ryn kustantamana virtuaalisen KoiraExpon 2021. Olen myös SUKOKAn jäsen.

Olen pitänyt koiria pennusta hautaan asti, tutkinut sukutauluja ja kysellyt loputtomasti kysymyksiä, lukenut ja keskustellut vielä enemmän, sekä tietysti elättänyt koiria kaikkine elämän vaiheineen mikä kuitenkin opettaa varmasti eniten.

-Titta

C.I.E FI MVA SE MVA EE MVA RU MVA HeW-11 HeJW-11 V-11 JV-11 PMV-11 PMJV-11 BALTV-12 HeW-12 V-12 EEV-13 PMV-13 Derrick Grey Střípek Snů ”Karu” ja minä kevätleirillä.

© 2023

Theme by Anders Norén