Suski

-Suski Turkkila, Puheenjohtaja-

Olen Suski Turkkila, yksi Wolfdogs ry;n perustajajäsenistä. Ajatus yhdistyksen perustamisesta “wolfdog” roduille oli ollut mielessä pitkään, ja vuonna 2004 päätettiin laittaa toimeksi, ja Wolfdogs ry sai alkunsa. Olen ollut Wolfdogs ry;n puheenjohtajana sen perustamisesta lähtien.

Olen syntyjäni Savon sydämestä, mutta nykyään asustelen Kotkan kupeessa pienellä maatilalla keskellä metsää ja peltoja.

Perheessämme on aina ollut eläimiä: lintuja, jyrsijöitä, matelijoita, kissoja, hevosia ja tietysti koiria. Tällä hetkellä ihmislaumamme koostuu minusta, aviomiehestäni Pasista, ja poikakolmikostamme: Anton, Daniel & Tomas.

Eläinlaumaamme kuuluu koirien lisäksi matelijoita ja akvaario. Työskentelen eläinkaupassa myymäläpäällikkönä. Koirien kanssa olen puuhannut aina. Ensimmäinen ihan ikioma koirani oli Shetlanninlammaskoira (s. 1979) Tämän jälkeen saapui Saksanpaimenkoira, jonka hankimme Pasin kanssa yhteen muutettuamme 90-luvun alussa. Koiranäyttelyitä kiersin tätini kanssa jo 80-luvulla ahkerasti. Suomen Kennelliiton yhtäjaksoisena jäsenenä olen ollut 90-luvun alusta. Kasvattajanimeni ”WolfSirius” on myönnetty tammikuussa 1996.

Kasvatustyöni aloitin Spinoneilla, herrasmiehen kanakoirilla. Ensimmäinen ”WolfSirius” Spinone pentue syntyi v. 2000. Olen ollut mukana myös Irlanninsusikoirien jalostus ja näyttelytoimikunnassa.

Ensimmäinen Ceskoslovensky Vlciak (Tsekeistä) saapui perheeseemme 1999. ”Molly” oli myös ensimmäinen Suomeen rekisteröity rotunsa edustaja. Suomen ensimmäinen CsV pentue syntyi alkuvuodesta 2002 WolfSirius – kasvattajanimen alle.

Sopivan Saarloos Wolfhondin löysin Hollannista pitkän etsinnän jälkeen v. 2002. Ensimmäinen SWH pentueemme syntyi alkuvuodesta 2005.

Olen vienyt koiria 15 eri maahan, ja tuonut koiria 10 eri maasta.

Omien kasvattien lisäksi Ceskoslovensky Vlciakeja on meillä asustanut Tsekeistä, Slovakiasta, Unkarista, Hollannista, Puolasta ja Ranskasta. Saarloos Wolfhond tuontimme ovat Hollannista, Saksasta, Ranskasta ja Norjasta.

Olen monessa mukana, mutta lähinnä sydäntäni (koirien lisäksi) ovat sudet. Näihin mielestäni maailman kiehtovimpiin eläimiin olen yrittänyt perehtyä jo vuosia, alkuun ihan kirjallisuuden parissa, nykyään myös ”käytännössä” aina, kun se vaan on mahdollista.

“Hukkien” kanssa olemme tehneet muutamia elokuvia, musiikkivideoita ja mainoksia, ja on ollut upeaa päästä perehtymään elokuvamaailman ihmeellisyyksiin.

Koiruuksien lisäksi harrastan ”hevostelua” ja valokuvailen aina, kun aikaa siihen liikenee. ”Roturasisti” en ole ikinä ollut, ja minua kiehtovat monet koirarodut, kotoa meiltä löytyykin hukkien lisäksi laumanvartijoita. Olen suorittanut SKL;n kasvattajan peruskurssin 2008, Eviran eläinsuojeluvalvojakoulutuksen 2010, Sekä SKL;n Jalostusneuvojan peruskurssin 2013.

Pari viimeistä vuotta liikkumisemme “koirarintamalla” on ollut hiljaisempaa, koska ihmislauma vaatii myös omansa, ja kolmen lapsen kanssa koiranäyttelyiden ja tapahtumien kiertäminen ei välttämättä ole ihan helpointa puuhaa. Aikansa kaikkea, lapset ovat pieniä vain hetken, ehken vielä palaamme kehiin, kun on sen aika.

-Suski

© 2019

Theme by Anders Norén